søndag den 19. april 2015

2015.04.19 En nultur med hornmusik... føj da...

Året har indtil videre, været ganske fortrinligt og forventningen til idag var da også at det ville spille igen, trods gårddagens mistænksomme fisk. Men hvad fiskene var igår, var intet mod idag da vi endelig fandt dem.
Tak Javier :-)
Vi startede på vestkysten, fordi der var rapporter om sild, tobis og masser af rejer. Ved ankomst så det også mere end fortrinligt ud, med let uklart vand og frisk vind. Faktisk rigtigt fede forhold! Så fede at jeg efter et par kast kunne fortælle Javier at jeg havde haft en fisk på omkring 80 cm. med inde og vende ved kajakken. Han gjorde store øjne og det måtte jeg også fortælle ham at den havde. Til gengæld var den meget tynd og det faktum at de forbandede horn var kommet, gjorde dagen lidt mere ærgerlig end den endte. En nultur er også en god tur, siger min bekendte Ole Rådhede og han har så evigt ret, men det er svært at være helt glad, når hornene er kommet. Forårsfiskeriet tager en drejning, man lige skal omstille sig til og det er aldrig helt det samme, selvom der er masser af havørreder at fange mellem kanylerne.

Hvorom alting er... de første hugger aldrig og dagen kunne sagtens ende med et par brag af nogle sildeædere, men dem så vi aldrig til. Jeg tog en tur på mindst 6 km. hvor jeg dørgede med 2 stænger og havde størst arbejde med ålegræs og tjek på vanddybden fra ekkolodet. Ikke skyggen af havørred, så vi besluttede at tage de sidste timer på Sydkysten.

Langt hjem
Det var først da jeg kom ud over sandet, det gik op for mig at vinden stadig lå i SV hernede og endnu også var ret så frisk. Bølgerne skyllede flere gange over kajakkens front og jeg tænkte at Javier havde ret. Hans kajak skærer i bølgerne - min dunser rundt og det var ikke helt trygt, hvorfor jeg med det samme opgav at ligge ude på det dybe for at dørge og kaste og istedet tog en kystnær tur, hvor en fisker på land 2 gange viste at der var fisk. Men det han viste, lokkede ikke det store - desuden opførte han sig også lidt underligt når han fik dem:

Forklar mig lige hvorfor man - når man får en fisk - netter dem og vader direkte ind og op til bilen, smider fisken i en pose og går ud igen? De 2 han fik så ikke store ud og da der kom en anden fisker, pakkede han skyndsomt sammen og kørte. Det lugtede af dårlig samvittighed, men jeg kunne kun sidde med mine mistanker og besluttede at afsøge revet hvor han havde stået. Og den mistænkelige fisker havde ret. Der var fisk. Rigtige fisk med pletter. De fulgte efter og huggede særdeles forsigtigt og jeg byttede blink 3 gange af 3 mulige fra boksen, men lige lidt hjalp det. Irriterende, men sådan er det jo også engang imellem og dagen endte med en nullert, som jeg absolut ikke havde regnet med. Javier reddede sin ære, da han til sidst lykkedes at lokke en af de små til hug.

En nultur, som var en god tur, men som alligevel var lidt øv, nu de der næb er kommet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar