lørdag den 25. februar 2023

2023.02.25 Du skal så, for at kunne høste

Nu var det ikke klaret over en enkelt dag. Faktisk blev intet klaret i dén retning, men jeg stod tidligt op og kørte til Ystad fordi jeg har været så heldig at blive optaget som prøvemedlem i Nybroåens fiskeforening. Og i går var der officiel præmiere for fiskeriet, hvorfor man møder op og hilser på hinanden og dem der fisker. Selv kunne jeg også få lov at fiske, men jeg er ikke rigtigt å-mand, da å-fiskeri i min verden er noget man bedriver efter bækørred og stalling med små woblere, spinner eller flue på en sommerdag og så skal det helst være indianer fiskeri, fordi der er noget mega fedt ved at smyge sig ind på fiskene, hvadenten man kan gøre det på kysten, i en sø eller å.

Men så mødte jeg Christian. Han fisker havørred på kysten som jeg og gider ikke rigtigt heller forårsfiskeriet i åen efter primært nedgængere og grønlændere. Men han fortalte så på den lange tur vi gik, om sommerfiskeriet efter havørred når de helt store stiger. Og der kom noget op i mig, som jeg tændte på. Nu har jeg så muligheden for at fiske bækørred eller havørred i Nybroåen en dag hvis jeg skulle gide.

Men primært er jeg blevet medlem i Ystad fordi jeg så gerne ville have hjulpet med åen her i byen og har tilbudt mig flere gange, men hver gang har set arbejdsdage fordelt på "torsdag formiddag klokken 10" i bedste aflønnede arbejdstid... 

Så efter fremvisning og snikkesnak, samt en ordentlig omgang skånsk ærtesuppe med nyrøget skinke og dernæst pandekager med det hele, kørte Christian og jeg ud for at se om der var fisk i havet.

Og der var sikkert fisk. Christian tog hurtigt en nedgænger fra land, over revet jeg plejer at gå ud på. Vandet var næsten 80 cm over daglig og let grumset. Desværre så var den udlovede sol gemt bag skyer der blev ved med at drive over os, så den flotte dag der havde været i udsigt, blev ikke rigtigt indfriet med fuld sol, men vi testede frem og tilbage på strækningen og fik strukket liner i medvinden, men havørreden havde andre planer og kun jeg havde senere kontakt med hvad jeg formoder var et par småfisk, da jeg kunne mærke et par forsigtige hug og ellers intet.

Da klokken var fremskreden og jeg var blevet godt kold i den stride nordenvind, bestemte vi os for at stoppe for dagen, for i morgen skal solen frem for fuld udblæsning og vinden tage en del af.

Det kan godt være det ikke bliver fisk, men en dag på kysten i fuld sol i det spæde forår... det er en gevinst i sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar