lørdag den 20. juni 2015

2015.06.20 En dejlig dag på havet

Med tankerne på de sidste par ture, hvor fiskeriet har været ret så dødt efter mørkets frembrud, var det nærliggende at tage en tur ud midt på dagen, nu vandet var skidekoldt og vind og vejr, ville arte sig til vores fordel. Ikke så meget sol, men derimod skyer og regn.

Men Javier og jeg startede med at sidde på land og lade regnen vælte ned, for jeg havde nemlig lige fisket området af, da skyerne i baggrunden lod høre fra sig og det er ikke tordenen jeg frygter, men de kraftige vindstød, hvorfor jeg søgte mod land, netop som Javier var ankommet.

Da vi kom på vandet igen, var det til utroligt smukke forhold. Let grumset vand, kystnært og utroligt klart længere ude. Det sidste nød jeg af senere på dagen, da fiskeriet overhovedet ikke artede sig efter vores forventninger. Vi fiskede alle de små sten rev af. Og dem længere ude. Kastede og kastede og drev længere og længere ud, væk, fra hinanden, mod hinanden og der skete bare intet. Fiskene var væk og det samme var pludselig vinden. Alt blev stille, udover lidt motorstøj fra vejen i nærheden. Vandoverfladen var kun bulet af lidt gammel sø, ellers lå alt pludselig stille... lige indtil en havørred, af alle tidspunkter bestemte sig for at nappe blinket og stryge til vejrs i et mægtigt hop. Lige som det skulle være! Efter en super fight, der nok skyldtes at krogen sad i underkæben uden på munden, kunne jeg genudsætte en smuk blankfisk med en utroligt flot sort markering på den lyse halefinne. Det har jeg ikke set så markant før - men flot ser det ud!

Javier meldte også han om en fisk og vi troede på det, men intet mere skete.

Jeg tog en tur til havs og sejlede lidt rundt på må og få, for både at opdage og erfare og den slags. Så gik der lidt tid med det og flot er det på 4-5 meter vand, trods der kun er sandbund, når solen er på.

Vinden tog til, vandet grumsede lidt til igen og det sidste rev fik besøg. Her har jeg mange gange kastet i vintermånederne og fået fisk. Jeg har også fået sommerfisk her og til med efterårsfisk. De burde med andre ord være her og nu hvor det hele spillede i den dejlige aften, kunne jeg sagtens have krydret dagen med en 6 kilos pragtørred. Men det må blive i tankerne endnu. Der var ingen fisk og vi drog hjem ovenpå en dejlig dag på havet.

2 kommentarer:

  1. Riktigt flodt bild på tobisen! Mums!

    SvarSlet
  2. Tak - du får själv se om du kan hitta vilken som är OLR tobisen ;-)

    SvarSlet