søndag den 28. juni 2015

2015.06.28 Havørredfiskeriet - Det fungerer stadig!

Som tidligere skrevet, har jeg ikke tidligere været ude i juni og haft specielt godt fiskeri midt på dagen. Det har ofte været vejret og temperaturen, der har bestemt det. Men i år hører vist til undtagelserne.

14 grader midt på eftermiddagen i juni og så sad jeg der med fisk på. Fisk på min nye OLR wobler og mit nye Stella hjul. Kræs :-)
At det siden viste sig at det gode hug og det umiddelbare hårde udløb, skyldtes at jeg havde kroget havørreden lige i gattet, er en anden ting. Sikke en grej premiere. Og sikke et held for fisken at linen holdt, for krogen sad på tværs af gattet og havde dermed lukket af.
Det gav et mindre grin derude på det smaragdgrønne ocean, hvor jeg helt alene sad med mine havørreder. Ihvertfald kortvarigt, for i næste øjeblik susede Henrik forbi med el-motoren på max effekt og siden kom Javier til, der havde fisket starten af revet af.

3 drenge på tur, midt på dagen i slutningen af juni. Grillen var linet op inde på stranden og vi kunne nå et par timer, inden der skulle håndteres "Beer can burgers" og en omgang "Atomic buffalo turds" til forret... og for lige at krone måltidet, rabarber tærte til dessert. Kom ikke her du!

Min fejlkrogede fisk, blev afløst af en korrekt kroget undermåler, der blev fulgt af endnu en undermåler. Her midt på dagen - vil jeg gerne gentage. Jeg havde også et par hug og nogle følgere, hvoraf den ene var i pænere størrelsesorden og så dukkede også sælen op, som jeg en dag har en forhåbning om, er så nysgerrig at den kommer meget tæt på kajakken. Det må alligevel være lidt hyggeligt at hilse på en af de effektive, der skider på om det er godt vejr eller "ikke havørred" vejr.

Kajakkerne gik i land. Grillen kom igang. Og Edvin, Henriks søn, der fiskede fra land, kom til og så sulten ud. Maden bredte en utroligt dejlig duft langs kysten og vi fik lange blikke fra de andre natur-elskere og fiskere, der kom forbi. Det er vel egentlig heller ikke så sædvanligt at møde et par gutter der står i deres tørdragter og griller store fyldte bøffer.

Hvilket velbehag at fylde maven på denne plads. Og så sluttede vi lige af med frisklavet rabarbertærte. Der var egentlig ikke plads, men mad der er godt, får alligevel altid plads. Det kender du nok?

Tilbage i kajakken, blev sædet sat lidt tilbage, for at mindske presset på maven. Revet afsøgt og affisket igen, men der var ikke rigtigt liv nogen steder. Javier meddelte at han havde fået 2 mindre, men at der kun lige havde været kortvarigt gang i den og så gik resten af aftenen frem til 22:30 uden fisk. Måske fordi vinden under middagen var vendt til ren syd og dermed fik sendt en del varmere vand ind? Ihvertfald var vandet mærkbart varmere om aftenen.

Uanset, endnu en dejlig dag i kajakken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar