søndag den 30. april 2017

2017.04.30 Farvel april

Skyggen i vandet over sandet, er ikke helt lille. Det er heller ingen rekord fisk, men den måtte rigtigt gerne hugge. Desværre glider den dovent ud til siden og forsvinder fra mit synsfelt. Den kom fra det dybe og da jeg sidder i kajakken er det svært at se størrelsen, men det var ikke en af spirrevipperne. I et forsøg på at holde kajakken stille i det meget bevægelige hav, prøver jeg at affiske den mørke plet fisken kom fra igen og igen. Men den ser jeg ikke mere til og jeg begiver mig videre, med vandet plaskende ind fra stævnen, når jeg rammer en bølge skævt.

Lidt satset projekt, det her. Vinden står ind med 7 fra øst og giver til tider nogle heftige bølger, som intet problem havde været, stående på kysten - men som får kajakken til at rulle pænt. Derfor bliver det mere kystnært i det følgende fiskeri. I hvert fald indtil Javier dukker op.

På min vej mod spidsen, bliver alle pletter i bugten affisket. Det er en god bugt med masser af sand og masser af gemmesteder. Og masser af havørreder der jager tobis, alle andre år end dette. Men ved en af pletterne hugger det hårdt og jeg mærker straks at det er en lidt bedre fisk jeg har fat i. Desværre er det en blank nedgænger der sekunderne efter, fuldstændigt opgiver alle former for kamp og lader sig rulle ind til afkrogning ved kajakken uden så meget som at have taget line eller noget. Troen på flere fisk, får mig igen ud på det lidt dybere, hvor denne kom fra og igen må jeg indse at søen er for skarp herude og søge mod land igen. Netop der ankommer Javier og jeg håber vi kan affiske de større områder længere ude, sammen.

Inden Javier er i kajakken får jeg dog en blank inde fra det lave og håber at flere havørreder, har jagtet som mågerne og derfor er samlet her. Men Javier og jeg fisker 2 timer igennem på revet ved spidsen og der sker intet som helst. Ikke engang en følger.

Vi drager lidt ud af, men oplever det samme. Desværre får Javier det dårligt og må tage hjem og samtidigt med det, får jeg på en eller anden måde i et kast mod vinden, viklet linen så meget ind i topøjet, at jeg ikke kan få det op og derfor må kappe linen ved hjulet, fordi kajakken samtidigt driver helt vildt i vinden. Samtidigt sidder krogen fast i en sten et sted og i et forsøg på at redde ejendelene, får jeg for meget fart på op mod vinden og min woblers "parkeringsplads", så linen nu først vikles rundt om mig og bagefter mine pedaler under kajakken. Det er helt umuligt at holde styr på linen, kursen og bundhugget og det resulterer i at linen knækker nede ved pedalerne under kajakken. Efter det lille nummer, vendte jeg snuden hjemover og håbede at prognosen virkelig ikke mener at det skal blæse hårdt fra øst hele ugen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar