tirsdag den 7. april 2020

2020.04.07 Nordvest i rent sommervejr

Det var lidt trist vejr i går... østenvind der ikke var direkte rar og slet ikke befordrende for fiskeriet, så da den skulle vende til nordvest i dag, var jeg faktisk glad. Ikke at det er den bedste, men noget fra vest kan man altid være glad for, for så er fiskene ikke så mærkelige. Vist nok.

Men det var de!

På den første plads, måtte jeg erfare at ikke bare ålegræs, men også det her "slik" der klistrer til alt, var spredt rigeligt ud langs kysten. Så havde jeg ikke slik på, så var det ålegræs og nogle gange begge dele.
Jeg tog ned til fluefiskernes yndling og sørme... der sad 3 af de hellige og havde pause. En af dem kunne dog nedlade sig til at udveksle et par ord med en kystrytter af knap så fin rang som dem og fortalte at de havde fået en hver inden for et par minutter og ellers var det dødt. Jeg strøg revet igennem og havde en følger, hvorefter jeg satte mig i bilen igen.

Det var tid til den gamle dame. Det er gjort besværligt derude, da flere veje er lukkede og man skal gå. Ergo er det kun dem der gider, der fisker her. Derfor var jeg heller ikke specielt overrasket over at have denne smukke strækning helt for mig selv. Men jeg var måske også lidt for alene. Fiskene var i hvert fald ikke hjemme, før jeg kom ned til hjørnet, hvor vinden i dén grad gjorde sig bemærket. Der var lidt fisk hjemme og jeg havde inden for kort tid en masse små ørreder inde og markere i agnen - men tage agnen, dét gad de ikke. Jeg tog en lang gå tur og forsøgte på flere små rev, men der var dødt udover en enkelt mini følger igen.

Gode dyr var rådne, for åbenbart var noget fra vest heller ikke godt nok.
I mens jeg sad i bilen igen, tog vinden lidt af og bevægede sig over i nord. Det indebar at jeg stod på en kystplads med spritklart vand og fralandsvind på næste stop. Det var ikke vildt overbevisende, men indgroet er de obligatoriske kast på lavt vand og mens jeg stod i vand til anklerne i første kast, huggede en fisk sørme - den fulgte siden med ind på det lave og lavede den fedeste plov i vandet bag OLR wobleren. Det så hammer godt ud og jeg kunne fange den i kastet efter, hvorefter jeg fik fuld fleks på klingen, for senere at erfare at det var en tynd blankfisk - eller sikkert en nedgænger i sølvdragt, da den ingen skader havde, men ellers var blank.

Dagen gik på hæld og den ene fisk forblev udbyttet, hvilket vel egentlig var lidt mærkeligt, men det er ikke første og slet ikke sidste gang, det sker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar