fredag den 17. april 2020

2020.04.17 En aftentur af de sædvanlige

Det var måske en lidt kedelig overskrift, nu jeg er inde i en enorm dal af "absolut ingen fisk" men jeg kan ikke gøre for det - hvis jeg kunne, så havde du fået billeder af fisk i stedet for solnedgang - og selvfølgelig... 6 kilos havørredER i mængder.

Men men... sådan skulle det ikke gå, selvom tankerne atter engang var at finde i sindet, som jeg gik over strandengen og så det flotte hav der smøg sig over revets sten. Der var uden tvivl fisk i suppen og de ville uden tvivl nappe alt der blev serveret.
Der gik også kun et par kast, så havde jeg en lille filur efter. Den kom ude fra stenen, der afslutter revets opbygning af sten her og der og siden flader ud. På det flade stykke har jeg fået mange fisk eller i det mindste set dem, de sidste par år. Men følgeren blev ikke fulgt op af andet og trods en langsom og grundig gennemfiskning af revet, startede jeg forfra. Denne gang med selskab af en anden fisker ude på spidsen. Der var også kommet en til længere nede, så det var spændende at se hvornår helvede brød løs og vi kunne stå med spændte klinger, men vi kørte alle revet synkront igennem, uden aftale herom, fra vest mod øst. Og hver gang jeg kiggede - og det gjorde jeg mere og mere, da huggene udeblev - stod de på samme måde som inden.

Jeg satte mig op. Bestemte siden at gå til bilen og finde en anden plads, men opdagede så at mit selskab på spidsen var en bekendt, der ofte fiskede på min næste udsete plads. Hvis han var her, så var den udsete plads enten tom for fisk eller fuld af fiskere. Det var det sidste.
Ergo kunne jeg ligeså godt blive, for det var ved at blive aften og måske kom de alligevel ind her i den sidste time? Det var vi enige om at de gjorde og med lidt mindre afstand, kørte vi revet igennem igen.

Men resultaterne udeblev og det var først da jeg kom hjem, revkammeraten fortalte at han havde fået 2 lige som jeg gik. På det tidspunkt var solen længe gået ned og jeg havde mistet troen.
Måske er det min tro der fejler? Jeg var lidt rådvild, for fiskene plejer ikke udeblive i sådan en grad som de gør nu, men jeg har nu ikke mistet troen. Jeg fanger bare ikke noget, selvom min agn er i vandet, vinden fra sydvest, vandet er 12 grader med lidt svæv og alt det andet gode.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar