onsdag den 14. marts 2007

2007.03.14 Syd eller øst

De sædvanlige billeder af skyer og sol og vand og sten og tang og blink og grej og den slags faldt knapt i min smag at lægge ud. Jeg overvejede at tage et billede af noget utraditionelt og ikke-fiskerelateret, men heller ikke dér fandt jeg noget og hvad skulle det så være, i så fald?
Nej... ikke den slags du!

På rev 1 var jeg alene, hvilket egentlig ikke burde være en overraskelse her i midten af marts. Det så faktisk godt ud, men der var noget der fik mig væk. Jeg troede ikke på det - overhovedet. Der lugtede simpelthen ikke af fisk. Det gjorde der på rev 2 til gengæld. På vejen dertil stoppede jeg flere gange undervejs, ja jeg vendte sågar bilen i rådvildhed over hvilken plads jeg skulle fiske på. Det sker godt nok sjældent for mig, vil jeg gerne påpege, men sådan blev dagen. Det vidste jeg bare ikke endnu. Nå, rev 2 var ikke i bedste tilstand. Store bølger rullede skævt ind og vandet var grumset. Det, sammen med en strid sidevind, gjorde fisket besværligt, men i første kast var der hug helt ude. Efter et par kast, fast fisk og oppe og vende var en blankfisk under målet.

Herligt vejr, trods alt. Solen var på og hue og handsker var ikke påkrævet. Flere hug afslørede flere fisk i vandet, og der gik ikke længe før der sad endnu en på krogen. En helt blank nedgænger, endda med helt hvid bug, blev genudsat. Der manglede bare sul på kroppen, så kunne man ikke se den havde været på leg, så april bliver nok ret interessant, med tanke på hvor flotte mange af sortfiskene er allerede nu.

Og nu kommer så dagens dumhed. I min rådvildhed over hvor jeg skulle fiske, og efter en fisketom time på rev 2, indbildte jeg mig selv at Österlen kunne være stedet. Som om.... der var for det første temmeligt mange ude og fiske og desuden var vandet spritklart og ret stille. Hvad fanden skulle jeg derom for? Men nu var jeg der og kunne ligeså godt få noget ud af det. F.eks fik jeg fisket ret meget. Faktisk i 5 timer på en del rev, uden så meget som skyggen af en fisk.

I morgen bliver jeg på hjemmebanen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar