lørdag den 31. marts 2007

2007.03.31 Öringens dag

Idag var det Öringens Dag. Det er Skånska Kustfiske Klubben der afholder konkurrencen hvor det er fiskens kondition, der konkurreres på og ikke "bare" vægten. Jeg syntes det er en god konkurrence form, for alt hvad der hedder slanke fisk er bortsorteret inden indvejning. Det må dog være mærkeligt at stå med en 7 kg´s blankfisk og se den blive pillet ned af en tyksak på 55 cm - men den slags sker jo heldigvis så sjældent og idag var vist ingen undtagelse.

Jeg startede med at stå sent op og tage den forkerte bil til vandet. Fruen ringede og mindede mig om at jeg skulle komme hjem og bytte bil. Så senere endnu, stod jeg ude på kysten og mødtes med Kenn. Vi var helt alene ude! Altså, helt alene på kysten... hvad sker der? Kanonvejr og vand og så er der ingen ude, netop som jeg lige har skrevet om de hjorder af folk, der var ude sidste weekend. Dagen forløb faktisk uden en eneste anden fisker på vores rev, udover Kasper og Peter der kom forbi, på opfordring.

Efter 10 minutter står Kenn med flex på klingen. Jeg når lige at se en blank side vende, før jeg har fisk efter - i mit andet kast. Den hugger og forsvinder. Der går et par minutter og så står jeg med fast fisk på. En blankfisk på målet er oppe og hilse på. Overvejede om den skulle med, nu det var konkurrence, men jeg antog at de fleste fisk der måtte komme ind idag, nok holdt en bedre kondition. I kastet efter ser jeg en fisk mellem Kenn og jeg - mit blink er halvvejs ude og selvom jeg mest har lyst til at hjule det ind, lader jeg være. God idé, for da jeg er ved at være inde, kommer fisken på fuld tryk og hamrer på mit søm. Først vælter den fri af vandet og så tager den et langt udløb. Efter en god fight med tryk på, kan jeg hive en flot blankfisk op af vandet. Den er som den jeg tog igår, lidt slank i forhold til dem jeg plejer at tage, så denne får lov at svømme videre. Vægten ville nok have stoppet omkring de 3 kg.

Helt ude i kastet får jeg fisk igen. Endnu en blank er oppe og genvinde frihenden, og så bliver der lidt stille en halv time. Imens ringer Peter og fortæller at han er på vej til mig med sin kajak og Kasper vil også forbi.

Da Peter ankommer, bruger han en halv time på sin kajak. Imens møder Kenn og jeg dagens anden omgang fisk. 2 gange fighter vi fisk på samme tid. Der er bare gang i den, og udover dem vi fanger, har vi også følgere og ser fisk oppe i overfladen. De jager garanteret tobiser.

Dagen ender på 6 blanke, hvoraf de 4 var over målet.

Da jeg sidder på stranden og ærger mig over der ikke var nogen af de rigtigt tykke, ringer Henric og spørger om jeg er på vej til indvejning. Næhh.. det er jeg ikke, for jeg har ingen fisk med og der er langt til Vik fra Sydkysten. Men jeg burde nok på det tidspunkt have anet at jeg skulle have taget bare een af de fisk, jeg fik idag... Henric fortalte nemlig at de fisk der var indvejet, alle var afvist (fulton under 1,00), og jeg havde i timerne forinden stået med 4 der var godkendt i alle ender og kanter. Surt, men sådan er det bare - jeg havde haft et par fede timer på kysten i godt selskab, og det er også godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar