mandag den 7. marts 2022

2022.03.07 Foråret fortsætter og fiskene ligeså

Foråret fortsætter ufortrødent sin tørre, solbeskinnede fremmarch. Det er fantastisk vejr i læ for vinden og selv i vinden i går var det tæt på fantastisk. Men damen der kom forbi, forstod godt jeg sad i læ og nød solen for en kort bemærkning. Det var trods alt en årstid til forskel at sidde her og stå ubeskyttet for vinden i det våde element. Men jeg kunne også holde pause i ro. Sådan en 5 blanke fra fadet, var ikke så ringe endda.

De var ellers lidt spøjse i deres tilstedeværelse. Først skete der ingenting, så skete der pludselig en masse. Jeg havde adskillige følgere, men i dag kun mindre fisk og så huggede de meget forsigtigt. En enkelt tog dog krogen og kom til afkrogning. Så var der dødt og så skete der en masse igen. 4 styk på måske 6 kast. Og så var der den der sortfisk jeg på mærkværdig vis krogede lige i ryggen. Helt ude i kastet! Jeg troede jeg havde fået et monster på, siden en torsk, for fisken gik bare med siden til fra øst til vest og jeg fik ikke meget line på rullen af gangen. Men mod mig kom den langsomt og modvilligt og da indså jeg hvad der var sket. Øjeblikket efter slap krogen heldigvis sit tag og sortfisken kunne svømme videre, mens jeg lige tog en slapper i kastearmen.

Og så var det dødt igen og jeg endte oppe på stranden, siddende ved et skur og hende damen kom forbi og syntes det så hyggeligt ud.

Efter en behagelig pause var det i havet igen og det samme døde fiskeri. Lidt sært alligevel. Det så fantastisk ud, trods fralandsvinden og jeg troede rigtigt meget på det, men pludselig var det døde hav... dødt. Og så alligevel ikke, for der kom givetvis en stime netop som jeg tænkte at jeg også bare kunne afslutte dagen her og fra den tog jeg 2 hurtige inden de var videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar