torsdag den 31. marts 2022

2022.03.31 Det omvendte forår

Lidt om vejret og måske klimadebat?

Februar, som givetvis er en vintermåned, har aldrig været så regnfuld. Marts, aldrig så tør. Selv fik jeg målt 83,2 mm regn i februar. Det er vådt, sammenlignet med SMHI og mit eget gennemsnit der ligger på hhv 29,6 mm og 26,0 mm for Trelleborg i februar. Til gengæld, så kom der kun 2,8 mm regn i marts. Og halvdelen af den mængde faldt i går og i dag, som sne der siden tøede! Frosten slog også til i marts, hvor den næsten udeblev i februar...

Jeg er godt klar over klimaet er under forandring, men tror ligeså meget på naturlige forandringer, så der kommer ingen ophedet klimadebat ud af ovenstående fra min side. Det var tørt i marts og vintervejret kom på besøg i slutningen af måneden og sådan er det! Så håber jeg bare ikke det holder ved, for jeg er nu ret glad for det der forår.

Og glad for april. Selvom april som bekendt har alt slags vejr, så er det startet vejrmæssigt ærgerligt og skal derfor slutte med varmere vejr indbilder jeg mig.

Lidt om mode:

Således gik jeg med forår i tankerne over revet og flashede mine nye vadestøvler sålænge de kunne ses oven vande, mens kulden i vinden rev det første lag hud af kinderne. Det var absolut ikke meningen at der skulle handles vadestøvler allerede nu, men de Simms med vibramsål som jeg for anden gang blev lokket til at købe, gik allerede i stykker i januar i stropperne der holder snørebåndene. Det er simpelthen for dårligt at de kun holdte 2 år til den pris, men samtidigt er jeg glad for at jeg atter engang fik bortdømt den tåbelige vibram sål. Nøj det er ringe at vade med på glatte sten. Så tilbage til filt og ja tak til sikker vadning igen. Og efter 1 minuts flashing kunne ingen se mit nye Jimmy Choo outfit og så kunne jeg ligeså godt fiske, hvorfor Sillingen tog en tur ud over det lave, hvor jeg i går skræmte en fisk.

Nu til fiskeriet!

Og stående med de ny indkøbte modestøvler dækket af vand og langt fra halvvejs ude på revet, havde jeg hug allerede i fjerde kast. Det femte kast sikrede mig en fast fisk, der på det lave vand ikke syntes det var en sjov leg jeg havde gang i. Den tordnede fri af vandet flere gange, inden krogen desværre slap taget. Det var en spøjs, lidt ventet og super cool start. Jeg fiskede mig videre ud langs revets lave vand, kastede til kanten mod det lidt dybere og havde endnu et hug, men ikke flere krogede. Og så stod jeg der, måske 20-30 meter bag det normale vade-område. Ikke at jeg ikke kunne stå fast, men bølgerne kørte taktfast mod kysten og jeg måtte agere bølgerbryder fra starten af, men der var fisk derude for der gik ikke mange kast, før en blank nedgænger viste sig i en bølge foran mig og huggede på sillingen der lystigt dansede om sin egen akse. Den gav en spøjs fight uden de store udløb, men var ellers vild nok i sin ageren frem til at jeg endelig kunne løsne krogen. Siden havde jeg et dejligt dybt hug og mærkede lige et rusk, ude ved stenene og så sørme om ikke en følger ville med ind og se på mig. Eller måske mine støvler!

Dagen endte med at jeg fik 2 mindre blanke og havde et par hug. Jeg er helt overbevist om at havde jeg kørt med lidt tungere endegrej og dermed kom bedre ned til fiskene, så havde det givet mere, for bølgerne tog linen halvdelen af tiden og førte den alt for hurtigt indad. Men jeg syntes ikke rigtigt jeg havde lyst til at bytte om og gøre ved, nu jeg alligevel var godt våd i det. Jeg havde en times fiskeri og udnyttede hvad jeg kunne i den periode. Og jeg var egentlig godt tilfreds med dagens resultat, samt at være moderigtigt påklædt på den kolde kyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar