lørdag den 5. marts 2022

2021.03.05 Stand-by forårsvejr og 29 havørreder

Slap nu af mand! Der er os der arbejder og så er der dem der ikke bor i nærheden af Sydkysten og så er der dem der har fri på må og få og tager en dag ekstra. Jeg tilhører gruppe 1, altså dem der er på arbejde i de fleste af ugens dage. Det var derfor med slet skjult mine at jeg skulle sidde og læse om jagten på havørreden fra først Javier og siden Hashim, mens mine computerskærme også prøvede at hidkalde sig min opmærksomhed. Men arbejdet fik ingen opmærksomhed. Først var spansken draget på langtur, for at se nyt og forhåbentligt opleve lidt mere og nappede en 7-8 fisk og havde langt flere på besøg og siden var Hashim draget ud fra hjemstavnen og fik banket en 5,5 kilos blankfisk af vandet. 

Man behøver ikke altid være glad for sit job. Det er helt ok!

Så nu har jeg endelig ferie. Ikke sådan at jeg tordnede ud, men tog den med ro. Det var måske også meget godt, for dagen blev godt nok en underlig fisk. Jeg ville bare ned og tjekke de lokale, men blev lokket med på Javiers rev fra om onsdagen, fordi der havde været så mange fisk. Og fra det øjeblik vi gik i vandet, ændrede det hele sig.

Jeg var ikke engang kommet på plads, da Javier fægtede med armene om følgere og så tog jeg den første i første kast. Jeg tog også den anden i andet kast og havde så hug i 3. kast, hvorefter nummer 3 røg på i 4. kast. Vi vadede ned i havørred bonanza for at sige det lige ud. Det var så vildt at jeg i de første 30 minutter talte kast hvor der IKKE skete noget, i stedet for "3 fisk, 3 følgere, 3 hug" - nej, det var 8 kast UDEN fisk. Det var alt. Mit begynderheld tog alligevel en ende. Fiskene drog tydelig ud til Javier, der på kort tid tog 6 og der skulle jeg ikke blive stående, som jeg gjorde. Men jeg gik slutteligt ned til ham og så havde vi fælles sjov igen.

Skal lige spørge... hvor tit har du oplevet at have 4 følgere på en gang? Det skete for første gang for mig. Vildt altså. Hvor tid har du og din fiskemakker fightet fisk 5 gange på samme dag? Det skete også for os.

Men alligevel døde fiskeriet lidt ud og jeg blev lidt kølig i tæerne, hvorfor jeg bestemte mig for at lang gå tur. Hader alligevel at stå stille og bare kaste lige ud. Men det gør Javier ikke, hvis han tror på det og det gjorde han. Det er sådan man snyder sig selv for flere fisk, for bedst som jeg var længst væk, så kunne jeg se fiskeriet igen var begyndt hos ham. Da jeg kom forpustet tilbage var det lige "3 i rap".

Dagen endte med 29 landede havørreder, 12 af dem til mig og så har ingen af os tal på hvor mange følgere eller hug og store grin vi har haft i de 4 timer vi var på plads. Fuldstændigt magisk fantastisk fiskedag!

4 kommentarer:

 1. Hej Anders DK, det er sku da vild fiskeri i har for tiden, var det nede på Sydkysten eller Österlen. fiskede på Löderups Strandbad i går 3 nedgængere blev det til, startede nede ved "fabrikken" om morgen men der skete ikke noget, det var næssten også helt stille. k&b. vh Kenneth DK

  SvarSlet
 2. Hej Kenneth
  Ja det gik da helt amok den ene dag. Men generelt ser det her fiskeår virkelig godt ud. Mange fisk over alt, men det er først "lige pludselig" det er sket. De 29 styk var på østsiden på en kendt plads - bortset fra at de tog helt inde ved land :-)

  SvarSlet
 3. Hej Anders DK, fik en fin blank på 60 cm på Löderup i går, smed en i samme str. der var flere fisk inde.
  Kenneth DK

  SvarSlet
 4. Stærkt Kenneth! Tillykke :-)
  Jeg så fra et par billeder at der var andre i de trakter. Stenene fisken lå på afslørede pladsen ;-)
  Så der er kommet fisk forbi. Godt at vide!

  SvarSlet