søndag den 5. marts 2023

2023.03.05 Begyndene forårstakter inden kong vinter kommer retur?

Prognoserne har de sidste dage talt det samme entydige sprog. Det har også kunne ses på temperaturen og jeg indbilder mig at det har kunne mærkes i fiskeriet. Og så var det at kalenderen som sagt kun lige er skiftet til forår og jeg skulle tage en slapper omkring alt det jeg vil have skal ske.

Men SÅ meget skulle jeg måske heller ikke have slappet af? Jeg valgte at komme sent til vandet, fordi frosten atter engang havde gjort sit indtog, vinden var kold og først over middag skulle den tage af, samtidigt som solen ville skinne lystigt. Det burde sætte gang i fiskene, men da jeg mødte Javier og Hashim var fiskene gået i gang bare et kvarter før min ankomst. De 2 havde nemlig været ude tidligt og der var intet sket nogen steder, indtil 15 minutter før min ankomst. Bang, bang og bang, så var der kommet 3 fisk og den sidste var en blank på 3 kilo. Klart en stime og ... det var lige det vi ventede på. Det var også det jeg tog ferie for, men siden droppede på grund af vintervejret i vente.

Javier og Hashim gik tilbage og jeg tog mit eget ego rev, der hurtigt kastede en grådig undermåler af sig. Et par hug senere, kunne jeg se Hashim gå i land med sit net i hånden. Og her stod jeg uden yderligere kontakter. Jeg fiskede mig over revene og ned til gutterne, der kunne fortælle at de nu var oppe i 11 eller 12 fisk og Hashim netop også havde fanget en 3 kilos som han satte ud igen. Siden var fiskeriet dødt ud og da jeg begyndte at mase mig på, skete der rigtigt nok ikke en skid mere.

Det var lidt lunkent at være med til, men vi holdte en pause og siden skulle Javier hjem. Tilbage stod Hashim og jeg og så kunne vi ligeså godt give revene en chance til. Det blev så til mange chancer, i det jeg valgte at trampe hele strækningen igennem 3 gange og lykkedes med 2 undermålere til, men begge sporadiske. Hashim mærkede intet og sådan fortsatte eftermiddagen, da vi var ved at bryde op og jeg i ren stædighed og forundring lige ville give mit ego rev en sidste runde, efter Hashim var gået. Så var der pludselig fisk. I en bølge som var på vej ind, så jeg en stor havørred bag mit blink - jeg ved ikke om den så mig, men den vendte i bølgen og slog kun let til blinket - så var den væk. Var det min 3 kilos fisk der lige forsvandt der? Flere følgere kom pludselig til og den begejstring de tidligere havde udvist med hårde hug, var nu skiftet ud med overdreven skepsis. Det blev til 5 følgere og en 7-8 yderst forsigtige hug, inden jeg havde fået nok af mine indbildske forårstakter og valgte at køre hjem i tusmørket. 

Hvor er det synd. Det er nu det skal til at ske og så kommer vinteren og tirsdag taler de om 20 m/s fra syd og sydvest... det blæser ligesom ugen helt væk og så skal vi have hård frost og sne oveni hatten.

Altid noget jeg kunne flytte min ferie, til et forhåbentligt bedre tidspunkt.

2 kommentarer:

  1. Hej Anders DK, har haft godt fiskeri omkring Kåseberga de sidste par uger med blank op til 61 cm. Hvordan ser det ud på Sydkysten fanger i noget der? vh Kenneth DK

    SvarSlet
  2. Hej Kenneth
    Ja jeg var i trakterne, men vandet var grumset godt op desværre - så fik aldrig fisket.
    Sydkysten, men også både øst og vest-siden fisker godt, så i år lader det til at fiskeriet og dermed fiskerne kan spredes lidt mere. Det håber jeg forsætter :-)

    SvarSlet