søndag den 17. marts 2024

2024.03.17 Total afslapning med sol og gullaschsuppe

Det blev mere en promenade i solen, en solskinsdag på kysten... en (næsten) gourmetoplevelse, en hyggetur i læ for den lidt kølige vind end det nogensinde blev en fisketur.

Jeg ringede til Michael mens jeg sad på en skrænt og nød det pragtfulde vejr i læ for vinden. De havde intet mærket og var gået over til bombarda. Så havde de fået 3 nedgængere og en lille blank. Jeg var ikke specielt overrasket men måske lidt skuffet. Vejret har ikke været særligt godt, men de forårstræk der plejer at komme her i starten af marts, var endnu udeblevet. Eller så var de her, da det stormede fra øst? 

Sydkysten fisker sjældent dårligt, men året i år er ikke noget at fejre indtil videre. Men det måtte jeg så lave om på! Dog ikke med bombarda, for det lod jeg blive hjemme selvom dagen var oplagt til det. Michael fik lov at hygge sig med de 10 andre og så tog jeg et par kast helt alene. Det så ellers godt ud og lidt sjovt var det, at jeg nu fiskede over det område som jeg i går gik og vadede på i lavvandet. Men det var en oplagt plads at varme sig på hvis man var havørred. Men den knap halve time var forgæves. Ikke skyggen af liv og så gik jeg op til bilen, åbnede gullaschsuppen og nød solen, mens en fluefisker kom forbi. Han havde heller intet mærket, men syntes som jeg, at dagen var helt igennem fortræffelig at være ude i.

Jeg blev siddende ret længe og skyndte mig med ikke at have travlt. Gentog nydelsen på en ny plads i læ for nogle hybenroser, hvor diverse småkryp også var vækket af de varmende stråler. Fiskeriet var ikke så vigtigt, fordi fiskene stadig var pauset. Så fik jeg talt med Henrik, min mor og fik ledt efter rav.

En lille køretur frem og tilbage og rundt, viste at alle stadig var ude og et øjeblik overvejede jeg at køre hjem, men vidste også at kørte jeg hjem, så ville jeg ikke kunne nyde dagen på samme måde. Så jeg blev på kysten og lavede absolut intet. Hvilket var helt mentalt fornøjeligt. Så fik jeg spist en øl-pølse, drukket en cola til og da jeg regnede det ud til sidst, så havde jeg været ude i knap 7 timer og fisket måske 2 timer. Men sådan nogle dage som denne er virkelig værd at nyde når man kan. Specielt ovenpå knap et halvt års vejr elendigheder.

Nå ja.. jeg fik en sporadisk og stålblank havørred til sidst, som ud af intet huggede stenhårdt. Den mindede om det ventede forårstræk, fordi den kæmpede og så ud som de skal nu. Men den var helt alene, udover en undermåler der huggede, da var solen længe væk og frosten havde gjort sit indtog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar