mandag den 11. april 2011

2011.04.11 3 x J og ellers bare N som i nej

Der er en del der spørger om jeg har glemt at opdatere, ikke gider fiske eller om jeg rent ud har glemt at fiske. Det er et blandingsspørgsmål - det førstnævnte et spørgsmål om tid.

Det var Johan, Jacob og jeg. Stevns og os og en hel fiskedag forude. Vejrudsigten var som den plejer; God - og så passede den endda, så da vi ankom lidt op af formiddagen, var vinden allerede oppe på de lovede 4 m/s fra SV og kysten så bare lækker ud! Hvis der var tidtagning på iførelse af kysthabitten, så var vi medalje kandidater i dag! Vandet var 9 grader. Her kommer jeg fra Sydkysten med 4,5 grad senest og skal pludselig fiske i 9 grader. Der er sindssygt meget fiskeri mellem 4,5 og 9 grader, som jeg helst ikke vil gå glip af. Og absolut ikke på sådan en plads her, men fiskene kunne kun være i humør og som jeg (desværre) har skrevet en del gange efterhånden, var det mere et spørgsmål om hvor mange end om nogen. Eller som Jacob sagde det; "Jeg ville dæleme ikke have solgt denne plads for en undermåler, da vi kom"

Således endte det med at vi målløse og med munden fuld af grillmad, sad og skulede over det smukke Stevns. Den næste plads havde bare at kaste fisk af sig. Jacob mente det var en 4 kg´s der ventede. Johan vidste ikke hvad vi skulle og jeg syntes bare vi skulle væk fra det her. At tænke sig en drøm af en kystplads, i den grad bide næsen af dig, ved ikke at kaste fisk fra sig. Det er tæt på en umulighed, men året i år har virkelig vist sig fra en spektakulær side i fiskemæssig sammenhæng - igen.

Mens vi fisker på Stevns, fisker bl.a Marcus på Sydkysten. Resultat = en mistet fisk. Andre jeg taler med, fortæller mig at de stort set intet har fanget i år og så er der dem, der er på tur og kun her for at fiske. Gruppen jeg tilhørte inden (med let bitterhed i stemmen) den store fiskerevolution kom. De fanger fisk, for de har ikke mulighed for at blive hjemme og ordne have, vaske bil, gå en tur eller lave noget helt tredje. De fisker, uanset vejrlig og selvfølgelig fanger de noget - det gjorde vi også dengang vi havde vores lange ture, gutterne og jeg. Det var tidligt op og sent i seng og så ellers være på kysten hele dagen. Folk uden kroge, fanger ingenting på sådanne lange seancer. Men det holder jeg ikke til længere og desuden er der kommet en del andre vigtige ting ind i billedet - dem der hedder børn.

Nu var vandet 7 grader. Vinden øgende fra VSV og solen fremme. Tiltalende, men det var så åbenbart kun os oppefra der syntes det. Vi fiskede med troen i behold rigtigt længe - ja, selv efter vi tog hjem, troede vi stadig på det, men der skete intet. Ikke så meget som en følger, et hug eller noget som helst andet. Kun Jacob lykkedes på denne ellers perfekte dag, med sin undermåler på plads 1.

Havørredfiskeriet i en nøddeskal. Rart og betagende sært - og en lille smule irriterende, for os der tror vi ved at vi fanger fisk, på netop sådan en dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar