tirsdag den 5. april 2011

2011.04.05 Overskrift mangler... indtryk mangler...fisk mangler

Jaaahh... Så stod vinden ind fra SSV med 6 m/s, drejende til VSV og samtidigt øgende til 8 m/s. Et fantastisk vejr der lokker de færreste ud, når regnen pisker, vinden mærkes og bølgerne skummer - og skubber. For jeg faldt sådan lidt bagover og gled samtidigt på en sten. Rent held at jeg ikke tog vand ind og nåede at komme op igen, inden den næste serie bølger kom rullende. Og endnu engang faldt jeg. Måske vinden var lidt hårdere end de 6 m/s? Bølgerne var ihvertfald oppe i højere niveau og stenene føltes ekstra glatte. Fodfæstet var svært og bølgerne hjalp ikke til. Og så var der ikke engang nogen fisk, men jeg syntes det var dejligt alligevel. Eller der var en følger allerede i andet kast. Jeg kunne godt tænke mig at tage en alvorlig samtale med sådan en fisk, for det er godt nok sjældent set de kun følger efter i det her vejr. Det her vejr er havørred vejr. Det er atter engang et spørgsmål om antal og ikke om hvornår og så blev det som sidst jeg kom til at sige det samme...

Nej, jeg må vente på de stille solrige dage, med klart vand og masser af folk ude. Så kommer der havørred op! Eller så ligger jeg og slikker sol derhjemme og tænker over hvorfor jeg ikke blev golfspiller.

Bedst som jeg tænkte at jeg måske skulle bytte plads - absolut IKKE indse det, jeg så var ved at ske - huggede en fisk endelig. Den sad fast på krogen i 3 sekunder og så var den væk igen. Heldigvis havde den en følgesvend som huggede i kastet efter og så kunne jeg kort efter nyde synet af en kort og fed blankfisk på en 55 cm. Egentlig plejer jeg at tage årets første blanke med hjem, men den her fik friheden igen. Det var havørred vejr og der var mange flere havørreder at fange på Sydkysten i dag.

Da jeg byttede plads, var det egentlig kun fordi jeg var gået op i bilen for at hente min mad. Jeg satte mig ind uden at have planlagt noget og kørte uden at have et mål. Bilen bare trillede afsted, mens gaflen lystigt bar pasta og kødsovs op til den sultne mund. Det smager nu bedst varmt, i øvrigt.
Den nye plads havde klart vand og måske det var det, der skulle til? Men efter endnu en følger og intet andet, indså jeg facit og kørte hjem i tiltagende regn.

Imorgen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar