onsdag den 13. april 2011

2011.04.13 Til højre og til venstre - ikke godt

Jeg kan ikke lukke mine øjne uden at se det for mig. Fisk til højre, blink til venstre. Plask...
Siddende her i stolen føles det stadig sært og jeg irriteres over mit - for tiden - manglende held. Efter en skrap NV og stigende vandstand med grums og tang til følge, var det ikke de store forventninger jeg havde da jeg tog ud. Ok, det så langt bedre ud end ventet, men alligevel. Året i år, er ikke som det plejer. Det fik jeg så igen bevist.

Plask, plask og plask... blink til venstre og fisk til højre. I det tredje kast så jeg en hvirvel bag blinket. Kastet efter stod jeg højere oppe og havde blikket stift rettet mod vandet bag blinket og der kom den heldigvis igen. Det er så nemt at sige, når man ikke kan bevise det, men jeg er helt sikker på at fisken var blank og den lå omkring de 3 kg. Den huggede lige som jeg lavede det sidste afgørende spinstop og så var den væk i et par store hvirvler. Jeg kastede længe efter den, men den kom ikke tilbage. Længere nede af kysten ligger en stensætning lige under overfladen. Det var tidligere en ren automat og som dagens formentlig første mand, var der fisk i automaten i dag igen. Og hvilken fisk... Bag blinket rejste der sig pludselig en stor V-formet plov som skød over det lave område og så huggede den, hvilket jeg aldrig mærkede i stangen, men tydeligt kunne se. Det var ingen dum fisk og blank var den også... kastet efter kom fisken lige bag blinket. Ja, det var 5 kg´s kassen det gik der.

"Nej, det kan ikke være rigtigt" Men det er det. Blink til venstre - fisk til højre. Bag en af de yderste sten huggede en fisk på den netop "indskiftede" Bornholmerpil i hvid/sort. Den vendte lige den blanke side til og så var den væk. Hvad fanden sker der med de fisk i dag? Strækket måtte fiskes igen og igen var der følgere og ikke faste fisk i spil, liiiiige indtil jeg kom til automaten igen. Over det flade kom der igen fisk. Pang... lige en meter foran mig og der blev den på en fightmæssig stille og nervøs måde. Den blev på krogen ca. en meter foran mig og så gik den til højre, uden at tage line af. Så rullede den og svømmede til venstre, mens den hoppede og rullede og gjorde ved. Men ingen line, tog den. Jeg bakkede og fisken fik måske 2 meter til mig og så hoppede den igen og igen og igen, for til sidst at gå til højre og hoppe rigtigt højt op og der, lige der... blink til venstre og fisk til højre. Plask og farvel. Og så havde jeg også glemt min madpakke.

Ingen madpakke og jeg var ikke lige på vej hjem nu. Men fisken var printet i mit hovede og resten af dagen var ikke den samme igen. Nej, det var ikke drømmefisken, det var ikke fulton kongen eller en konkurrence vinder eller andet, men det var nok en af de få jeg kommer til at tale med i år, som det
ser ud lige nu og den havde jeg ikke brug for at smide.

Resten af dagen blev lidt kedelig. Jeg havde fisken i tankerne og kunne kun se den blanke side der igen og igen kastede sig fri af vandet, for til sidst at smide mit blink fra sig. Der skete egentlig heller ikke mere, andet end et hug og et par følgere. Desuden lagde vinden sig og så var jeg egentlig mere der hvor jeg sidder nu...

Imorgen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar