lørdag den 8. april 2023

2023.04.08 Discovejr og hentydninger

Mens jeg gik og ville pudse vinduer og rydde lidt op og gøre hus og have forårsklart, så ringede telefonen med en meget ivrig Christian i røret. Ja, han sad nede i havnen og ventede på mig og så var alle planer om det huslige skrinlagt. Nu skulle jeg fiske omgående!

Discovejret kunne ses allerede fra vejen og på parkeringen gik det ikke mega stærkt med at få alt grejet klart. Men vi troede alligevel på det og gik i vandet med en særdeles effektiv affiskning, hvor Christian tog sig af det lave og jeg afsøgte de dybere områder længere ude. Sådan gik vi længe og var faktisk på vej op, idet Christian som den eneste var lykkedes med en følger og ellers var der intet sket. Indtil fiskene blev selektive som jeg aldrig har oplevet det før. Vi stod på præcis samme plads og kastede i de følgende øjeblikke over præcis det samme område - forskellen var at Christian stod med den der Sandeel wobler og jeg endte med at prøve 3 forskellige stykker endegrej. Og det her kunne blive en god reklame for Sandeel, for Christian lykkedes med 5 fisk uden at jeg mærkede noget som helst, andet end et puf. Det var alligevel ret så underholdende at være med til. Helt seriøst.

Fiskene huggede hos Christian - direkte endda, mens jeg intet mærkede og trods at jeg fik en Sandeel af ham, så er jeg som ikke stædig eller ikke-modtagelig overfor nyt, men mente at det grej jeg altid plejer at fange på, måtte være godt nok. Men på en Slim Tobis lykkedes jeg kun med en enkelt, mens Christian nåede op i nummer 6 efter vi havde haft en pause. Og 6 blev senere til 7 og det var bare at erkende at fiskene for dagen var utroligt selektive i deres valg af tobis. Det var dybt fascinerende og selvom det også var irriterende, så havde jeg nu ingen problemer med det. Sådan er det bare nogle gange.

Jeg havde det til gengæld lidt dårligt med at foreslå pladsbytte, men det var nu mest fordi jeg gerne ville have lidt mere vind og således endte vi med vinden skråt fra siden, intet der mindede om discovejr og fangede absolut ingenting, trods at alt spillede. Selv Christian fik ingen fisk... !

Vi blev enige om at afslutte dagen og jeg tog en hurtig tur på revet, mens Javier tog tilbage til udgangspunktet. Jeg tog en nedgænger og kørte siden til Javier, hvor fiskene stadig var underlige og mistede siden en lille blank, mens Javier tog en lille blank i solnedgangen. 

Vel hjemme, lå der en slet skjult hentydning fra fruen... men det bliver svært at leve op til, hvis fiskene forbliver så selektive som i dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar