lørdag den 22. april 2023

2023.04.22 Gotland - Den store kampdag

Efter en god nats søvn og fredags opstart af fiskeriet, var det 6 kampklare gutter der væltede ud til bilerne for at give den maksimal gas på kysten. Hvor vi i går gik til værks ud fra sidste års erfaring og derfor tog det sikre frem for det usikre, delte vi os i dag op og kørte på hver vores nye plads. Det er sådan jeg foretrækker det, men det er ikke let at komme til en relativt stor ø, hvor der er fiskeri hele vejen rundt, ikke særligt mange veje til kysten, hvor flere også er spærrede, samt ualmindelig dårlig mobildækning. Men samtidigt har det absolut også sin charme, selvom der bruges lidt mere tid kørende end i vandet. Og efter at have forceret en vej, der vel mest mindede om en sti til geder, kom vi tæt nok på et udvalgt spot og kunne påny opdage en af Gotlands perler af smukke pladser.

Jeg gik i midten ud på et rev, hvor der til min højre side lå masser af store runde sten, skråt til venstre et indhak og til venstre for indhakket en pallekant og foran hele herligheden var der et relativt dybt parti, inden der udenfor igen, lå en pallekant man lige kunne nå med et langt kast.

For at sige det lige ud... for helvede det så godt ud. Fuldstændigt vanvittigt lækkert og det stank langt væk af havørred, hvor jeg i de følgende timer kæmpede mig over på pallekanten og kom til en slags "sammenføjning" til den kant der lå udenfor og siden havde dybden på min venstre side og nu også sandpletter at kaste til.

Jeg var SÅ tændt at jeg ikke ænsede klokken, men efter lang tid uden at hverken Javier eller Henrik heller havde mærket noget, måtte jeg til sidst trække mig fra denne perle og så bestemte vi os at udforske revet fra i går på alle de andre sider.

Vi ankom samtidigt som den anden del af vores gruppe, der ligesom os havde stået på en gudeplads, men heller intet mærket og det var virkelig sært helt ude i de yderste afkroge, da vi henad eftermiddagen stod 6 mand og 1000-vis af kast senere og kunne meddele at intet var sket. Overhovedet.

Ajes, Dennis og Jonas kørte østover - vi andre straks efter, da vi fik meldinger om fiskeri på østsiden. Og så kom der en glad melding. Ajes havde landet en hammerflot blankfisk på 70 cm efter en fantastisk fight. Billedet blev desværre ikke så godt, men fisken havde opført sig vanvittigt selv efter fighten og da Ajes ville genudsætte den, gik fiskens vel før billeder! Det er stærkt gået.

Vi andre kørte ud på en rigtigt smuk plads hvor vi både havde Gotlands rauker og en af de mange øer foran os, men desværre måtte vi fiske tomt igen, inden vi tillod os at opsøge det danske team med knap 1 times fiskeri tilbage. Her lykkedes Ajes i mellemtiden fange en mindre og Dennis en blank på omkring 2 kilo. 

Javier havde siden en følger, mens vi andre desværre måtte trække en nitte. Det er sagt mange gange før, men det er virkelig mærkeligt at gå på den slags pladser og ikke opleve noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar