fredag den 21. april 2023

2023.04.21 Gotland - Disco på dag 1

Endelig tid til Gotland igen. Jeg havde godt nok glædet mig til at komme tilbage til dette havørredparadis. Ikke mindst fordi det er et sted man ikke bare lige tager til. Lidt som med Listerlandet i gamle dage, hvor veje og biler ikke kunne udfordres på samme måde og en tur blev planlagt i god tid. Nu kan jeg tage til Listerlandet samme dag jeg får ideen, hvis jeg ønsker. Men det kan jeg ikke med Gotland...

Og Gotland er mytisk på alle måder. I rækkevidde, natur og ikke mindst fiskeri. 

Men derfor behøvede færgen ikke være ekstra forsinket, når man sidder i Oskarshamn torsdag aften og bare vil frem. Men da klokken var noget efter midnat og alt pakket ud, den første whiskey drukket og sengepladser fordelt, var det på hovedet i seng med drømme om havørreder.

Og så vågnede vi klatøjede op til det rene discovejr. Totalt vindstille og fuld sol. Morgenmaden blev afbrudt af ekstra positive kommentarer, når man fra bordet kunne se krusninger på havet. Ja, havudsigt fra huset selvfølgelig! Men de krusninger der kunne ses, var meget lokale. Én ting er at vandet på Gotland er klart næsten uanset vejr, men i discovejr..  

Men selvfølgelig skulle der fiskes og vi kløede på fra den første plads, der sidste år havde givet fint med fisk. Ajes lykkedes med en torsk og siden blev vi enige om at endnu mere solcreme og et pladsbytte var på sin plads.

Vi landede i syd, hvor vi også havde haft fint fiskeri i fjor. Pladsen blev taget rigtigt godt i mod af de 3 nye i gruppen, der totalt udgjorde Henrik, Javier, Ajes, Dennis og Jonas og vi fordelte os på de forskellige rev og bugter denne enorme plads kunne tilbyde. Hurtigt meldte Ajes om fisk, der siden blev til yderligere en fisk og samtidigt en mistet. Vi andre fiskede tålmodigt videre, indtil jeg også kunne melde mig ind i klubben med en flot tyk revkonge.

Vinden begyndte at røre på sig og riflede vandet rigtigt fint, hvor vi efter en pause atter engang gik i kamp med fiskeriet. Ajes tog dæleme en til, mens Javier havde 2 følgere. Selv stod jeg fiskeløs på en spids og kastede så det halve kunne være nok. På et tidspunkt gik de alle ind, mens jeg blev ved og pludselig kom der kæmpe skvulp bare en 20 meter ude et stykke fra mit endegrej. Det var så stort og hvirvlen med, at jeg tænkte det kun kunne være sæl, men det var også tæt på mig og der dukkede ingen sæl op, så jeg fik virkelig hjertebanken, for hvis det var en ørred, så havde den ikke være lille!

Først efter 2 minutter, da jeg så sælhovedet langt ude på kanten af revet, gik sandheden op for mig. Det efter nogle vanvittigt febrilske kast! Nuvel.. sælen var der vel næppe for sjov, så jeg kæmpede på og pludselig skød en havørred frem fra hullet jeg fiskede over og tog Sillingen tæt på mig. Det var et godt hug! Havørreden blev ligeså overrasket som mig og startede med at hoppe helt vildt, hvorefter den tog et par korte men adskillige udløb, så vi kom lidt på afstand af hinanden. Jeg fik kørt line ind og samtidigt startet kameraet så jeg kunne filme min ego fisk, nu jeg var alene. Det var en fed fight med flere små hidsige udløb og hop og fornøjelsen var rigtigt stor da jeg kunne afkroge fisken og lade den svømme videre. Det var en rigtigt fin blankfisk i god længde.

Resten af dagen bød desværre ikke på flere oplevelser til os udi i havørreder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar