onsdag den 12. april 2023

2023.04.12 Endnu en kort tur - testing testing

Der var ingen grund til at brænde en masse energi af på kysten, hvis fiskene stadig var i det lunefulde hjørne. Hvis der overhovedet er nogen fisk? Nej, det er nok bare mig der ikke kan fange dem i denne periode, for jeg talte så i dag med en anden fisker, der havde fået 4. De forskelle der er på succes og bare en fisketur, kan godt afspejles i endegrejet. Men over så lang en periode, så tror jeg helt enkelt ikke på at fiskene kollektivt har stirret sig blinde på enten Sandeel eller det blink ham fiskeren brugte, der fik min Silling til at se ud som en tangloppe. I den for tiden, evige østenvind, er det også sært at fiskene gik fra at være meget fødesøgende og aktive, til pludselig at nærmest være forsvundet. Og jo, de går derude, det ved jeg - men det her er lige lidt for underligt.

Nuvel.. jeg havde et par timer til rådighed, men havde ikke travlt. Det var nærmest en test tur jeg lige ville gennemføre, fordi jeg for 17 år siden kunne kalde mig far for første gang. Men hende der fyldte år skulle også i skole, så jeg tog lige et par timer inden vi skulle ud og spise og hygge.

Så blev det lidt Listerlandet agtigt. I andet kast på det første rev, havde jeg hug og siden en følger der vendte inde foran. Jeg kom op at køre med det samme og gik til stålet for fuld skrald. Men efter at have gået hele strækningen viste fisken sig at være en næsten enlig svale, ud over den strålende blanke nedgænger der huggede. Intet skete og gæt selv om vandet spillede max.

Så jeg byttede plads og gjorde det samme på det ny rev. Og historien gentog sig næsten - nu uden følgere eller hug, men helt nede for enden af revet, huggede en blank nedgænger og så var fiskehistorierne færdige for denne gang.

Ja, så mødte jeg Anders sæljæger der som sagt havde fanget 4, vi så en skarv med en stor kutling i munden, ternerne dykkede langt ude og de der ænder som ikke er gråænder, dykkede lystigt ved en sandplet efter tobis... 

Jeg måtte hellere komme hjem og fejre fødselsdag og være klar til i morgen, hvis vinden ikke pløjer hele suppen uklar i løbet af natten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar