lørdag den 1. april 2023

2023.04.01 Aprilsnar fra foråret

Som næsten, sædvanligt på denne årstid, så forbereder man sig, håber på, at foråret kommer som en frelser fra de foregående 3 månederes elendighed. Sol, vind fra sydvest og lækkert vejr - og lækkert hår. Men nej. Vinden øger, nærmest som den plejer, og fra retninger som ikke lige er forbundet med fiskeri, men måske kun forår for dem der sidder i læ. Ja... påske østen, netop som det er ved at være påske. Men det er så et sikkert forårstegn, omend et upassende af slagsen.

Jeg havde aftale med Ralf, men det kom lidt an på så meget og da de meldte Sydkysten for udelukket var det svært at motivere en fiskedag med dem. Som alternativ valgte de at køre til Listerlandet, hvilket var et forslag jeg kun kunne støtte op om. Selv drev jeg ned over Sydkysten for nu lige at tjekke om det virkelig var så galt, siden ringede jeg til Ralf der endnu ikke var fremme og mens jeg ventede på klarmelding fra Lister, så trillede bilen lidt bestemmelsesløst rundt med en ligeså ubestemmelig mig bag rattet.

Klokken var for mange til en tur til Lister. Alligevel endte jeg deroppe ved 15 tiden, fordi jeg kunne, fordi jeg ikke havde set Ralf og gutterne siden ... vist nok 2017 eller 2018 og fordi jeg egentlig godt gad tjekke Listerlandet ud sådan en dag i april.

Og så sad vi der og snakkede alle sammen. Vinden førte piberøgen rundt og det tørre og visne græs udgjorde en fantastisk siddeplads i læ ned til vandet. Vinden var ikke i nærheden af det jeg havde forladt i Skåne, vi sad samtidigt i læ for den vind der var og solen bragede ned fra en skyfri himmel. Pludselig var alle forvirrede tanker om hvorfor jeg nu kørte helt herop, indfriet på et øjeblik. Vi hyggede på god gammeldags vis. Fiskehistorier blev delt, dagens vind og vejr og hvad tiden ellers gik med.

Så en halv time på revet der holder 2 men blev besat af 5. Et par seriøse blikke mod spidsen derude, jeg godt gad bestige og fiske igennem, men så blev det seriøse blik afbrudt af en grill og masser af pølser og mere hygge. Eftermiddagen blev til tidlig aften. Pølserne smagte fortrinligt og snakken gik, kun afbrudt af dem der ville have en tur i vandet og håbede på en stor strejfer, for en sådan havde været forbi inden jeg kom, men fisken var nysgerrigt vendt tilbage til sit blå univers uden at efterlade andet end en oplevelse og en hvirvel. 

Det blev en fantastisk god dag i venners selskab på en af Listerlandets smukkeste kystpladser. Fisk så vi ikke meget til, andet end dem der blev afkroget inden jeg kom, men for mig gjorde det ikke noget som helst. Jeg nød dagen der fik et helt andet udfald end tænkt var og det var slet ikke så ringe endda.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar