søndag den 10. april 2022

2022.04.10 Sortfisk, grumset vand og blæsevejr

Sneen ville ikke rigtigt holde op. Temperaturen ville ikke rigtigt over de 4-6 grader. Og det kunne absolut ikke komme på tale, at vinden ville lægge sig. Der var meget der ikke rigtigt ville som os havørredfiskere, så selvom vejret har været typisk for april og fantastisk flot - så er det ikke havørredvejr, så længe vinden har grumset vandet til.

Og det er lidt synd, for om 14 dage... 

Men dem skal vi ikke tale om nu! Vinden gik fra 16-18 sekundmeter, til "kun" 8-10 M/S. Man lyder næsten optimistisk når man siger det. Men det var ligemeget med at drage ud lørdag. Vandet var grumset. Ikke bare langt ud, men længere end jeg kunne vurdere og så endda hele vejen om på Österlen. Og her havde man aftaler, ikke bare med havørreder, men også med havørredfiskere fra Danmark og aftaler med grillen og aftaler med blåbærtærter...

Så jeg kørte en lang tur om lørdagen for at se på det der ikke blev til noget og det var vist meget godt at vi lod endegrejet blive i æsken. Kysten var helt smadret. Der var enkelt områder med lidt lysere nuancer, ellers var det kun mine sommerdæk og den nyvaskede bil, der shinede langs vej 9.

Så selvom det påstås at jeg er en sur gammel mand, så var det lutter positive indslag for søndagen, for det kunne kun blive bedre! Så da jeg sad der, en hel del over søndag middag og ventede på Javier, var det med et stort smil da han kom rullende. Nå ja... så klart var det heller ikke, men det så vel OK ud og om det var vi enige og gav det derfor en chance.

Og sådan gik en søndag i syd. Vi kørte efter mere klart vand, fandt det ikke. Kørte retur og tog chancen på hvad vi havde at fiske i og så fangede jeg en mega grim sortfisk med et kæmpehoved. Senere da Javier var kørt for dagen, havde jeg først hug, siden tabte jeg en fisk og sluttede til sidst af med endnu en nedgænger i noget vand der så bedre og bedre ud, hvilket lover godt for morgendagens fiskeri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar