fredag den 29. april 2022

2022.04.29 Sæsonafslutning nummer 2 - og den endelige

Det var der midt på formiddagen lørdag at jeg pludselig og uden at være advaret om det, indså at forårssæsonen var forbi. Jeg var egentlig på vej ud, men den skarpe sol, det klare vand og den manglende vind gjorde at selskabet jeg skulle mødes med, troppede op hjemme hos mig i stedet. Deres uge tur var dermed slut og det med et sølle resultat med tanke på indsatsen. Nu skal man ikke klage over at have fanget fisk, men...

Og selv stod jeg fredag aften på plads igen. Havet var nu klaret rigtigt fint op og Mr. Skellefteå havde meddelt at der var masser af havørred og de skulle bare have speedspin. Selv ville han hjem, så jeg satte kryds ved aftenturen på strækningen. Og ja, der var fisk på plads. Først var der stille, siden kom en hornfisk efter og vendte da jeg nåede at redde wobleren fra et eventuelt hug. Så kom der endnu en hornfisk, nej vent... det var sgu en havørred. Men den var ikke andet end nysgerrig og sådan blev det faktisk ved. Med havørrederne altså. De fulgte efter på pæn afstand og vendte i flotte hvirvler foran mig uanset om jeg kørte langsomt eller hurtigt. De ville ingenting, rent ud sagt - men der var ingen tvivl om der var mange på plads. Jeg lykkedes da også med at fange en lille ovenpå 2 hårde hug, men det blev lidt for mærkeligt og da jeg gik op til bilen, efter at havde gået hele bugten igennem uden yderligere resultat, så tænkte jeg at nu hvor solen går ned, så hugger de.

Men stående ved bilen, lokkede det faktisk ikke mere med endnu en tur i vandet. Det gjorde andre pladser heller ikke. Fiskene har gennem en uge været underlige og da jeg vel var hjemme, tænkte jeg at morgendagen i selskab med Jan og hans kumpaner, måske ville bringe lidt sølv op.

Men da Jan ringede lørdag formiddag, som jeg ville have kørt ud, meddelte han at nok så det helt utroligt fantastisk ud, men at hverken de eller andre havde fået noget som helst og så blev sæsonafslutningen på foråret pludselig sat.

Og så kom gutterne her forbi til en masse snak og kaffe, mens jeg blev beriget med en stor æske af gennemløbere som Jan ikke brugte og som nu står og venter på at havørreden kommer tilbage i hughumør, samtidigt med at de der hornfisk gerne skal smutte videre, så jeg kan bevare koncentrationen på en ny dag på kysten, når den nye sæson sætter ind. Den kan vi vel kalde sommerfiskeri, hvad enten det bliver om dagen eller aftenen, for jeg tænker lidt at prøve på de tidspunkter som jeg normalt ikke fisker på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar