onsdag den 13. april 2022

2022.04.13 En lille sort, blå og sølvfarvet wobler med et farligt ry

Hvordan starter man en vild fiskedag i skrift? Hvordan deler man sin oplevelser så folk forstår? Det er svært nogle gange, når man vil fortælle det hele og samtidigt ikke lave en roman ud af det. Specielt fordi jeg i forvejen fornemmer at jeg skriver for meget - men jeg vil så gerne have det hele med og lidt ekstra.

Måske jeg skal starte med fakta:

22 havørreder. 3 mistede, den ene af dem en sølvblank bamse på måske 4 kilo efter en kongefight. Masser af fisk der hoppede(!), følgere, 1 mega tungt hug, masser af riffelskud til hug. Havørn, frosne fingre, tom mave, vildt flakkende blik. Hensyn fra andre, perfekt vand, hård vind, aftagende vind.

Så må jeg se om jeg kan flikke ovenstående ind i nedenstående til dem der vil læse romaner. Du, der bare vil have fakta, har i hvert fald hvad du skal bruge.

Jo, det store rev der altid kaster 16 fisk af sig på en time, levede endelig op til forventningerne. Jeg tog ellers den første halve time uden nogen kontakt og var sur over den hårde vind, der begrænsede mig til dette rev i syd. Men så vågnede kysten til dåd og inden for en time havde jeg pludselig taget 7. Jeg ringede til Javier og hørte om han snart kom, men i dag nåede han det ikke og så stod jeg endda lige foran hans hoveddør. Få af fiskene var mistænksomme og fulgte efter, men ellers var det bomstærke hug. Riffelskud, ligefrem. Selv den tynde, men sølvblanke havørred på måske 3,5 kilo der huggede tæt på. Men fighte kunne den som dagens eneste fisk, ikke. Den væltede lidt rundt og lod sig siden afkroge. Stik modsat den på cirka 2,5 kilo der smadrede på, på fuld line i kastet efter. Den ødelagde til og med Mask wobleren efter mange hop og vanvittig udløb. Og afkroges? Det ville den fandme ikke, men jeg lykkedes til sidst.

Jeg stod i en time og fik intet. Gik ind for at få liv i de frosne fingre, der ikke have handsker på, fordi de var glemt på radiatoren hjemme fra turen i går. Fingrene var ikke kolde som så, men den lede østenvind gjorde dem tørre og stive og så knurrede maven også, hvorfor jeg måtte have mad samtidigt. Og lige holde øje med ham den anden, der kom ud på revet. Men han gik modsat min retning og tak for det. Måske på grund af vinden, som tillod nemmere kast? 

Og så tilbage på pinden. Check ind, men havørreden havde checket ud for en stund. Mine stive fingre og den pludselige manglende lyst fra fiskene, gjorde mig tvivlende i mit forehavende og jeg tænkte på at køre hjem, da endnu en hug bonanza begyndte. Denne gang kun af de mindre blanke, men for hulen da. De huggede så vanvittigt hårdt at da jeg kom til nummer 14 eller 15, var jeg nærmest træt i armen. Og så kom der pludselig en vældig bule i overfladen foran mig. Et drøn af et hug, vandplaskeri og væk var den. Fandens, som man lige vænner sig til de hårde hug og så hugger en større fisk fejl. Det skete et par kast efter ude på distancen. Måske en nedgænger, for stangen sank helt i bund og så slap krogen sit tag efter 2 dybe rusk.

Havørnen lettede og fløj langs kysten, som den anden fisker var blevet fjern. Jeg gik efter ham på laaaang afstand og fandt fiskene, fordi de nu var begyndt at hoppe. Faktisk rigtigt meget endda. Store plask, mest på afstand og ikke noget jeg før har set i samme stil her. Fantastisk. Og fantastisk som de huggede igen. Flere huggede mistænksomt, men jeg kom op på 20 nu og så var det at jeg lige skulle tjekke et kast langs land, inden jeg gik videre... og bum... jeg nåede kun et par omgange, før et hårdt hug forplantede sig gennem stangen. En kanon fight tog sin begyndelse med rigtigt hårde og runge rusk. Udløb indad og siden udad, i mens jeg langsomt fik mere og mere line på hjulet. Fisken ville dog ikke ind og holdt sig hele tiden på afstand, men jeg så flere gange en sølvglinsende side i vandet og så tog den endnu et brutalt udløb lige ud. Jeg tænkte at det nok var det sidste og så kom den langsomt ind, mens de hårde ryk blev færre og færre og på måske 5 meters afstand kom en spritblank side til side og så... røg krogholdet fandme... nøj jeg var ærgerlig der. Faktisk knækket, fordi jeg stod og havde en perfekt dag der ville være kronet med en blank gris, som nu svømmede videre derude og efterlod mig helt skæv i blikket af kulde, blæst, fisk, indtryk og så lige over 6 timer på samme rev...

Jeg sluttede på de der 22 havørreder. Helt vildt altså. Måske var det 23. Jeg tabte vist lidt fokus, blandt fisk der hoppede, fulgte efter og huggede. Men det var en fed dag ude. Vanvittigt :-) 

Og perfekt med Henrik´s lette træwobler Mask, som passer perfekt til dette rev, fordi der er så lavt og så mange tangbuske og sten tæt på overfladen. Jeg er sgu heldig med den. Har lige talt sammen at jeg har fanget cirka 70 havørreder på en og samme wobler gennem de 3 år jeg har brugt den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar