fredag den 22. april 2022

2022.04.22 Gotland, del I

For knap 2 år siden vandt en bekendt til Ajes et gavekort til Gotland med guide og 2 overnatninger. Det gavekort ville vinderen ikke bruge, hvorfor Ajes og jeg var så heldige at kunne købe det og så gik vi ellers i gang med at planlægge og drømme. Det viste sig siden at den guide vi havde fået, er en bekendt til mig, idet vi har skrevet meget sammen gennem tiden om at støbe blink og så videre, så da vi kom tilbage på sporet, var det en fisketur over nu 3 dage og med Henrik som yderligere deltager.

Således sad vi 3 mand i bilen på vej på eventur. En tur jeg har drømt om i mange år, men som aldrig er blevet til noget, fordi der er rigeligt med fiskevand herhjemme, men nu skulle det altså være og 10 timer efter, noget over midnat stod vi i Klintehamn og blev modtaget af vores guide Magnus. Fornemt!

Efter øl og snak var det godnat, for i morgen...!

Og så blev de første skridt taget ud på nye eventyr, med et grønt og dybblåt hav i forgrunden. Det var en lidt sær fornemmelse. På den ene side er det jo bare havørredfiskeri og så skal man ikke lægge mere i det, men samtidigt... helt nye pladser, omgivelser og ikke mindst dybderne. Man fisker på det der kaldes "paller", altså klippekanter eller helt korrekt, sandstenskanter. Kanterne varierer i bredden og givetvis også i lagene, således at du kan fiske over 10 eller 2 meter vand hvor du nu står. Og fiskene kommer langs med pallerne og går ind over disse og fouragerer i jagten på føde. Så er der masser af huller og områder med sten og blokke fra sandsten strøet ud. Alt i alt en fantastisk måde at fiske på, når man så småt får det ind under huden. Jeg har aldrig kunne lide det her dybhavsfiske, så jeg fandt en palle der gik langt ud i havet, helt grøn i overfladen og strøet til med sten og blæretangsbuske. Men mine tanker om denne perfekte gotlandske plads, led et knæk sammen med de 3 andre. Ikke at jeg tror nogen af os havde troet det ville ske, men man er vel altid lidt ekstra forventningsfuld!

Vi kørte videre, mens vinden gik fra en let østlig til havbrise. Forholdende var derfor fine selvom vinden gerne måtte tage lidt mere i, men det klare vand kommer man ikke udenom på Gotland og derfor var lidt rifler i overfladen med små lette bølger de forhold vi måtte elske på denne nye spids, hvor jeg fik toppen af revet at gå henover mens de andre tog bagsiden. Og på bagsiden af revet, skulle den første havørred gå til bidet et par minutter efter, hvor Magnus fik en målsfisk og Henrik fulgte ham i sporene et par kast efter og sørme om ikke Ajes også nappede en fisk, mens jeg stod og kiggede på mit vand hvor der intet skete. 

Men mission 2 var fuldendt. Den første del med at komme til Gotland og se naturen var overstået. Del 2 var at fange en fisk og vi var lykkelige. Pyt med at det ikke var kæmpefisk - vi havde fanget havørred nu. Fedt mand! Og en times tid efter på min vej tilbage over revet, lykkedes jeg også med min første.

Desværre døde vinden fuldstændigt for resten af dagen og trods 2 besøg på 2 andre mega lækre pladser, var det alt vi så til fiskene denne dag. Men med hovedet fuldt af nye indtryk og oplevelser, så var tilfredsheden givetvis også stor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar