lørdag den 23. april 2022

2022.04.23 Gotland, del II

I dag gik turen sydpå. Vi var startet let op i går, med ikke at køre for langt ovenpå køreturen, men Magnus havde lidt guldkorn i ærmet som han ville vise os, så efter en lille time i bilen og med medvind fra en temmelig frisk nordlig retning, ankom vi til den sydligste del og ikke overraskende var der også her ualmindeligt smukt.

Jeg var ikke super begejstret, fordi strækningen mest lignede en god gammeldags omgang klippefiskeri, men Magnus fik fortalt lidt om pladsen og ved nærmere eftersyn var det faktisk kun det lidt dybere vand der afskrækkede og så var der slet ikke så dybt alligevel, samtidigt med at vi kunne stå lidt i læ for en spids der gik ud. Og så ramte Gotlandsfeberen mig, for allerede i andet kast hvor jeg havde høvlet sillingen ud over den vanvittigt flotte plads, huggede en fisk stenhårdt og gik straks i vejret på fuld line. Eftersom vi stod på de her paller, var jeg ikke kommet helt på plads og nu stod jeg med fuld fleks på klingen og vidste ikke hvor den skulle landes... men det var der tid til, for fisken styrede endnu slaget. Og efter en fantastisk fight kunne jeg kane en gudeskøn blankfisk på omkring 65 cm ind til afkrogning og et par hurtige fotos inden den fik lov at svømme videre.

Kastet efter var den gal igen, da jeg stadigt rystende i kroppen kastede ud over området. Endnu en vild havørred hamrede på Sillingen og bød også denne op til dans, omend modellen var mindre end den første og sådan gik de næste 20 minutter faktisk. Jeg havde en masse hug og fik i alt 7 til afkrogning, hvor den sidste også den på måske 65 cm, var en fantastisk skabning som leverede en kanon fight.

Vinden tog desværre voldsomt i og på kort tid voksede havet sig fra stor sø til grov sø, hvorfor vi måtte søge os videre og kørende gennem Gotlands svar på Toscana (det passer!) fik vi tildelt et par nye rev, hvor det ene var optaget af en fightende fisker. Lovede jo godt - specielt da han fightede fisk nummer 2 bare et par kast efter, men som Ajes og jeg senere erfarede, så stod han vist det rette sted, for vores lange tur over det utroligt smukke rev kastede ikke noget af sig førend jeg på vejen ind, havde 2 hurtige hug.

I mens havde Henrik og Magnus taget den anden spids og der havde Magnus haft en massiv følger, hvorfor jeg ville ud og udforske det rev i runde 2. Og var man sælger i flotte rev, så var det her en guldgrube at præsentere... hold nu op hvor fedt der var her. Og mens jeg stod og var i købstanker og vinden hurtigt skubbede mig om i læsiden, mens kastene blev længere og længere, sluttede Ajes sig til mig på spidsen. Og der... helt ude i enden af kastet, var der noget der ligesom rev i gennemløberen, men ikke blev siddende og jeg var straks bange for at have ramt bunden, men det lod ikke til at jeg havde noget tang på, så måske det var en fisk? 30 meters penge fra mig bliver Sillingen pludselig taget hamrende hårdt i et vanvittigt hug. Ud af vandet vælter en stor blankfisk og jeg råber til Ajes at jeg har stor fisk på, hvorefter jeg bliver suget ind i fighten og alt omkring mig forsvinder... hvad der også forsvinder efter en masse luftakrobatik og helt ustyrlige udløb, er krogholdet og et rungende NEEEEEJ kunne sikkert høres nede på nordspidsen af Øland. 

Så står man der og har mistet en mulig ny pr fisk... der var godt nok tomt i mit hoved et par minutter, mens jeg ikke rigtigt vidste om jeg skulle smede videre eller sætte mig op og græde. Jeg valgte at tage en selfie og stå og tage dybe indåndinger med ryggen mod vandet et par minutter og smed følgende en fin fisk igen helt ude i kastet. Det var måske ikke lige mine mest yndefulde minutter... hvorefter jeg befandt mig på land i et forsøg på at komme op på hesten igen.

Imens var fiskene trukket væk, for de næste timer testede vi givetvis samme plads, men også de andre smukke spidser i området og til sidst skulle jeg selvfølgelig tilbage og fangede en lidt tynd, men smuk blankfisk som et vældigt lille plaster på såret. Ajes gjorde mig kunsten efter et par minutter senere og sådan gik en hel dag nede i syd.

2 kommentarer:

  1. Konge dag! Og lidt urimeligt, at du render ind i så lækkert fiskeri allerede på din anden dag på Gotland! - hrmf ;-) Lækkert billede med fisken, der lige vender i bølgen :-O

    SvarSlet
  2. Urimeligt? Hrmpffff må jeg være fri ;-)
    (Heldig dag for mig!)

    SvarSlet